Защо Безспорно Етичен??

14 май 2014  - 13:42

Защо Безспорно Етичен
commit now
Трябва да имаме стремеж за почтеност и честност във всяка област от нашия живот, в това число и с позицията ни спрямо корупционните схеми и практики.
Всеки един от нас иска да бъде част от тези, които промеят историята. Смятам, че ние имаме възможност да бъдем част от тези, които творят история.
Днес над 1 млрд. души, живеят на ръба на оцеляването с оскъдно здравеопазване, лоши хигиенни условия и без възможност за образование.
Има много инициативи в борбата срещу крайната бедност, но най-голямото предизвикателство на проблема с бедността е корупцията.
Всеки ден над 3 млрд. долара изчезват от глобалната икономика – откраднати чрез подкупи, пране на пари, укриване на данъци и други незаконни плащания в бизнеса и в държавата.
Само парите, които се губят чрез подкупи надвишават 1 трилион долара годишно. Това естесвено рефлектива върху всеки един от нас, но тези, които страдат най-много са най-бедните. Това е повече от депресираща статистика. Това е разрушително. Корупцията убива!
Скорошен доклад изчислява, че ако се адресира сериозно проблемът с фирми, които укриват данъци, животът на 230 деца под 5-годишна възраст може да бъде спасен – те загиват всеки ден.
Unashamedly Ethical (Безспорно Етичен) http://www.unashamedlyethical.net/?cat=3 е кампания в подкрепа на чист живот с етика и ценности.
Вярвам, че кампаният дава възможност на всеки човек да упражни моралното си задължение и да се застъпи за почтеността във финансовите отношения в бизнеса, правителството и Църквата.
Корупцията води до несправедливост и загуба на доверие в отношенията.
За много хора по света не е безопастно да говорят за и срещу корупцията. Папа Франциск бе обявен за мишена на мафията след като изяви категорична позиция срещу корупцията и подкупите по време на неотдавна състояла се меса.

Включи се още днес на адрес: http://www.unashamedlyethical.net/?cat=4

09 Март 2014 - 17:40
Фирма „БГ Пратка“ ООД също подкрепи кампанията "Безспорно Етичен". Повече информация за фирмата можете да ... още »
08 Март 2014 - 13:20
С радост ви съобщаваме, че българскатa фирма "БГ Плакат" подкрепи кампанията Беспорно Етичен. Повече инфо ... още »
footer