Какво представлява Безспорно Етичен?

Безспорно Етичен е кампания в подкрепа на чист живот с етика и ценности. Ние улесяваме образуването на местните Безспорно Етични общности по целия свят. Нашият основател и председател е бизнесменът Грeам Пауър (Graham Power) от Южна Африка.
А официалния представител за България е фондация „Мисия Възстановяване“ – missionrestoration.org

Как работи кампанията?

Кампанията е изградена върху три основни стълба, около които се формират и местните общности:

  • Едно истинско предизвикателство за хората да направят публично посвещение за „добри ценности, етика и живот в чистота“, като подпишат съответния формуляра към кампанията Безспорно Етичен. Ние вярваме, че единственият начин да се преборим с корупцията и нечестния живот е достатъчно от нас да се изправят заедно срещу тях – и това започва с „изчистване първо пред нашия собствен праг“. Хора по цял свят приемат  това предизвикателство като подписват формуляра на Безспорно Етичен, който е на разположение на нашия уебсайт (www.unashamedlyethical.net).
  • Онлайн директория на всички подписали формуляра лица. Ако бихте искали да се ползвате от услугите на бизнес, чийто лидери са подписали формуляра за регистрация, можете да търсите по регистрирани вече различни сфери на дейност на нашия уебсайт. Онлайн директорията е ключов инструмент за това глобално общество от етични лидери на пазара. И колкото повече се използва, толкова повече ще нараства и търсенето на етичните компании.
  • Председателстващ Омбудсман, пред който носят отговорност всички лица, подписали формуляра и съответно регистрирани в базата данни. Той ще разглежда всички писмени жалби срещу всеки регистриран субект. По този начин всяка страна-членка на кампанията е публично отговорна за нейното етично поведение.

Защо Безспорно Етичен

Трябва да имаме стремеж за почтеност и честност във всяка област от нашия живот, в това число и с позицията ни спрямо корупционните схеми и практики.
Всеки един от нас иска да бъде част от тези, които промеят историята. Смятам, че ние имаме възможност да бъдем част от тези, които творят история.
Днес над 1 млрд. души, живеят на ръба на оцеляването с оскъдно здравеопазване, лоши хигиенни условия и без възможност за образование.
Има много инициативи в борбата срещу крайната бедност, но най-голямото предизвикателство на проблема с бедността е корупцията.
Всеки ден над 3 млрд. долара изчезват от глобалната икономика – откраднати чрез подкупи, пране на пари, укриване на данъци и други незаконни плащания в бизнеса и в държавата.
Само парите, които се губят чрез подкупи надвишават 1 трилион долара годишно. Това естесвено рефлектива върху всеки един от нас, но тези, които страдат най-много са най-бедните. Това е повече от депресираща статистика. Това е разрушително. Корупцията убива!
Скорошен доклад изчислява, че ако се адресира сериозно проблемът с фирми, които укриват данъци, животът на 230 деца под 5-годишна възраст може да бъде спасен – те загиват всеки ден.
Unashamedly Ethical (Безспорно Етичен) http://www.unashamedlyethical.net/?cat=3 е кампания в подкрепа на чист живот с етика и ценности.
Вярвам, че кампаният дава възможност на всеки човек да упражни моралното си задължение и да се застъпи за почтеността във финансовите отношения в бизнеса, правителството и Църквата.
Корупцията води до несправедливост и загуба на доверие в отношенията.
За много хора по света не е безопастно да говорят за и срещу корупцията. Папа Франциск бе обявен за мишена на мафията след като изяви категорична позиция срещу корупцията и подкупите по време на неотдавна състояла се меса.

Включи се още днес на адрес: http://www.unashamedlyethical.net/?cat=4

Формирането на местни общности

Нашата цел е да образуваме местни общности от подписали (регистрирани) лица от цял ​​свят. В момента имаме над 18 000 регистрирани физически лица от над 96 различни страни, включително и над 4600 фирми, и ние бързо започваме да създаваме пълноправни местни общности в много градове по света.
Местните общности UE (БЕ) организират местни събрания на подписалите лице от съответния географски район (регион). На тези срещи, темата на дискусията винаги е „етика, ценности и живот в чистота“. Ние насърчаваме това, защото вярваме, че вътреобщностните взаимоотношения са сърцето на трансформация.

Как да се включите?

  • Присъединете се към световната общност на UE (БЕ) чрез своя собствен обществен ангажимент (посвещение) за етика, ценности и живот в чистота сега. Можете да попълните формуляра на нашия уебсайт.
  • Включете се в местна общност на UE (БЕ):
    • Присъединете се към съществуваща местната общност на UE (БЕ). Можете да потърсите такава на страницата (в раздела) ГРУПИ на нашия сайт.
    • Ако във вашия район не съществува местна общност, защо не помислите за започване на такава. Свържете се с нас на info@unashamedlyethical.net за повече информация и съдействие.
footer